מגדל אייפל (Tour Eiffel) הוא סמלה המפורסם ביותר של פריז ושל צרפת. אל הקומה הראשונה והשניה ניתן לטפס ברגל, אך אל קומת המרפסת העליונה ניתן להעפיל רק באמצעות המעלית. העליה אל קומות התצפית של המגדל כרוכה בתשלום. מומלץ לרכוש את הכרטיסים דרך אתר האינטרנט של המגדל - מחיר הכרטיס דרך אתר האינטרנט זהה לזה שבקופות למרגלות המגדל, אולם הרכישה דרך אתר האינטרנט תחסוך לכם את העמידה בתור לקופות ובתור למעליות
שער הניצחון (Arc de Triomphe), הניצב בשרת השאנז אליזה המפורסמת של פריז, הוא אחד המונומנטים המוכרים והבולטים של עיר האורות. המבנה הוקם בהוראת המצביא נפוליאון, במטרה לפאר ולהלל את כוחה של צרפת ועד ימינו מדובר במבנה המקרין עוצמה על כל מי שמביט בו.
שדרות השאנז אליזה נמתחות למלוא הדרן בין כיכר קונקורד לשער הניצחון, בקו ישר ומרשים. זו אחד השדרות המרכזיות של העיר ,חנויות יוקרה ובוטיק משובצות לאורכן, וכמובן הרבה בתי קפה ומסעדות.
קתדרלת נוטרדם דה פריז היא קתדרלה בסגנון גותי והיא כנראה המפורסמת בעולם. הכנסייה נבנתה במשך כמאתיים שנה (בין השנים 1163 עד 1345) והיא ניצבת על אותה פיסת קרקע, בה עמד בעת העתיקה מקדש גאלו רומי ומאוחר יותר בזיליקה נוצרית. משמעות שמה של הקתדרלה בשפה הצרפתית היא "גבירתנו". כנסיות וקתדרלות רבות בצרפת ובמדינות דוברות צרפתית אחרות קרויות בשם נוטרדם (על שם מרים, אם ישו), ולכן נהוג להבדיל את זו שבפריז על ידי הוספת הסיומת "דה פארי".
בית הקברות המפורסם ביותר בעיר, ואולי אף בעולם כולו. בין הקברים כאן תמצאו את המצבה של אוסקר ווילד מכוסה בנשיקות, את קבר המשפחה של אדית פיאף ואדמונד דה רוטשילד כמו גם את קבריהם של שופן, מולייר, בלזאק, פרוסט ולה-פונטיין, גרטרוד שטיין, איב מונטן, סימון סיניורה, וכמובן, ג’ים מוריסון, שקברו
מועדון הלילה מולן רוז’ הינו אחד המועדונים הידועים בעולם. מדובר במופע מוזיקלי מרשים במיוחד עם רקדניות יפיפיות. יש לציין שמדובר בחוויה תיירותית, לא זולה, אבל מרשימה בהחלט.
כיכר הבסיטליה היא כיכר מרכזית ואתר זכרון בלב העיר פריז. עד שנת 1789 עמד במקום מבצר הבסטיליה אשר שימש לכליאת אסירים פוליטיים ודתיים. עם אירועי מהפכת האזרחים, נפל המבצר, האסירים שוחררו לחופשי ומרד גלוי במלך והשלטון הצרפתי פרץ.
כיכר קונקורד (Place de La Concorde) -מהווה את אחת הכיכרות המרשימות, הגדולות והחשובות ביותר בפריז. הכיכר ממוקמת ברובע ה-8 שבפריז, בקצה המזרחי של השאנז-אליזה ובסמוך לגני טווילרי. הרחבה הגדולה מקושטת במזרקות, מוקפת בפסלים ובמרכזה ניצב אובליסק מצרי עתיק.
סורבון (La Sorbonne) הוא שמה של אוניברסיטת פריז, מבין ראשוני האוניברסיטאות שנוסדו באירופה ואחת מהאוניברסטאות המפורסמות והחשובות בעולם. היא נמצאת ברובע הלטיני בסמוך לקולז’ דה פראנס. היא נוסדה ב-1257 כמוסד ללימודי תאולוגיה ע"י הכומר רובר דה סורבון.
מה שהחל ככנסייה חדשה הפך בעקבות המהפכה הצרפתית לאחוזת קבר לגדולי האומה הצרפתית. בין עשרות הגברים הקבורים כאן תמצאו את וולטר, אלכסנדר דיומא, הנרי רוסו אמיל זולא וויקטור הוגו ואת המדענית מארי קירי.
הוטל דה ויל (Hotel de Ville) – בניין מפואר זה (והכיכר הסמוכה לו) בסגנון הניאו רנסנאס, איננו רק בית העירייה של פריז החל במאה ה- 14 (1357), ועד ימינו, אלא מקום התרחשותם של אירועים היסטוריים רבים הקשורים לעיר: המהפכה הצרפתית, שהבניין היה אחד מתחנותיה; השריפה שלו בימי "הקומונה של פריז" משנת 1871, נאומו המפורסם של ש’ארל דה גול לעיצומה של מלחמת העולם השנייה, בשנת 1944, ועוד.
אפשר להצטרף לסיור מודרך בבניין המפואר ובמהלכו להתרשם מאולם הכנסים שעוצב בסגנון אולם המראות של ארמון ורסאי. כמו כן, אפשר לצפות בתערוכות אמנות, באירועי תרבות ובתערוכות ענק הנערכים במקום מעת לעת.
גשר רומנטי החוצה את נהר הסן ומיועד להולכי רגל, זוגות רבים המעוניינים להנציח את אהבתם מחברים לגשר מנעולים המעוטרים בראשי התיבות שלהם, ומשליכים את המפתחות לנהר.
העיר פריז מפורסמת בפי תיירי העולם כעיר האורות. העיר קיבלה את השם עיר האורות בגלל שכל היום וגם בלילה בתי הקפה, המסעדות, הברים ומקומות הבילוי בעיר הומי אדם שמבלים וחיים את החיים הטובים. בעיר פריז רובעים רבים ואחד הרבעים הכי מפורסמים בה הוא רובע המונמרטר (Montmartre) . רובע זה נודע במלהך ההיסטוריה כרובע של האמנים ואנשי הרוח במיוחד במהלך סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. הרובע נמצא על גבי גבע ברובע ה-18 של העיר פריז. בראשו של הרובע ניתן להבחין בבזיליקת הלב הקדוש. עד התקופה של סוף המאה ה-19 רובע המונמרטר היה אזור כפרי ופרברי לעיר פריז. בסוף המאה ה-19 החלו לפקוד את הרובע אמנים ואנשים רוח רבים שקבעו את הרובע כמקום מושבם והמקום בו הם גרו ופעלו מבחינה אינטלקטואלית ואמנותית. בתקופת תור הזהב שלה קהילת האמנים ואנשי הרוח במונמרטר כללה אנשי מפתח בתנועת האמנות המודרנית כולל אמנים מפורסמים ששמם הולך לפניהם כמו סלבדור דאלי ופבלו פיקאסו.
עם ביסוסה של הקהילה האמנותית ברובע והפיכתו של הרובע למרכז אמנותי ובהומי הוא החל להתפרסם ולצבור מוניטין איכותי. הרובע שימש בית לאמנים ותנועות אמנות רבות כולל תנועת האמנות הנאיבית וכולל תנועת האמנות הפוסט-אימפרסיוניסטית. לצד אמנים שפעלו במסגרת של תנועות מסודרות עם מניפסטים אמנותיים ופולטים ברובע חיו ופעלו גם אמנים שלא היו שייכים באופן רשמי לאף תנועה או זרם באמנות של אותם הימים. בין האמנים העצמאיים שפעלו ברובע היו: וינסנט ואן גוך, הנרי מאטיס, אדגר דגה, טולוז לוטרק ורבים אחרים.
הרובע שימש גם בית לקומונה של אמנים מפורסמים כמו פיקאסו ומודליאני. בתקופה בה פיקאסו ומודליאני חיו בקומונה המצב הכלכלי שלהם היה מאוד קשה והם היו חסרי כול. המבנה ברובע ששימש את האמנים הידועים כבית קומונה בתחילת המאה ה-20 היה Le Bateau-Lavoir. בעקבות האנשים החשובים שגרו בו המתחם של המבנה משמש כיום כאתר עלייה לרגל לתיירים מכל העולם. והוא מהווה אחד מהאזורים היקרים ביותר שאפשר לחיות בהם בפריז.