המצודה הגדולה של פראג והארמון שהיה במתחם זה היה ביתם של מלכי בוהמיה. הוא נבנה במאה ה-9 ועבר מאז שינויים רבים, כאשר כל מלך התאים את הארמון לטעם האישי שלו. היום המבקרים בארמון יכולים לראות מגוון רחב מאוד של סגנונות אדריכליים בבניה שלו. הסגונות המגוונים שניתן לראות בארמון כוללים: סגנון רומנסקי, סגנון גותי מוקדם וגם סגנון גותי מאוחר. סגנונות הבנייה השונים בנויים אחד על השני בשתי וערב כאשר אל הסגנונות של אמנות ימי הביניים נוסף גם סגנון בנייה קלאסית שנוסף בתקופת שלטונה של מריה תרזה.
באחד מהמבנים במתחם הארמון ניתן להבחין באולם וולאדיסלב. אולם וולאדיסלב הינו אולם גדול ממדים ומפואר מאוד אשר נבנה במהלך המאה ה-16 בסגנון גותי. האולם ידוע בשל התקרה המקומרת שלו שהיא מאוד מרשימה. במהלך החורפים בימי הביניים נערכו באולם זה קרבות רומי. חדר המושל אשר נמצא מעבר לדלת בפתח האולם היה המקום בו החלה מלחמת 30 השנה. לפי האגדה המלחמה התחילה בשנת 1618 בעקבות האירוע של "ההשלכה השנייה מהחלון". אירוע בו הושלכו שני חברי מועצה קתולים מחוץ לחלון האולם אל עבר תעלה.
כיום, בתקופתנו אנו, אולם וולדיסלאב משמש לישיבות פרלמנט מיוחדות של הפרלמנט הצ’כי. בקצה המרוחק של האולם נמצאת הקפלה של הקדושים ששוכנת במצודת פראג ותוכננה במקור על ידי האדריכל פיטר פארלר.
בשנת 1541 פרצה שריפה גדולה בפראג שכילתה את רוב המבנים במתחם המצודה. לאחר השריפה נבנתה מחדש הקפלה במצודה בסגנון רנסנסי. הקפלה בנויה בסגנון רנסנס כאשר יש בה השראה ברורה מציירים גרמנים שפעלו במהלך המאה ה-17. ניתן לראות ממרפסת הקפלה מספר דוגמאות מרהיבות לציורים גרמניים אלו. הקומה שמעל אולם וולדיסלאב בנויה בסגנון גותי מאוחר. בקומה זו נמצאים גנזכי הארמון ומה שהיה פעם הארכיב המלכותי, שם נשמרו מסמכים חשובים מההיסטוריה הצ’כית שתיעדו אירועים היסטוריים חשובים. מתחת לקומה זו נמצא המפלס התחתון שנבנה בסגנון רומנסקי, למפלס זה היו מגיעים אבירים דרך המדרגות באולם וניתן לראות בו פרטים של שושלת פז’מיסל מהמאות ה-13 וה-14.